Ben jij er ook Bij?

Werk genoeg op De Zorgimkerij!
Mensen met een (licht) verstandelijke beperking vinden op De Zorgimkerij een fijne werkplek. Je werkt binnen en buiten, maar altijd dicht bij de natuur. Afwisselend en elk seizoen weer anders. In en rondom de imkerij is er van alles te doen; we zoeken samen naar een activiteit die bij jou past!

De Imkerij

Het verzorgen en controleren van de bijenvolken is mooi en zinvol werk. Je leert honing slingeren en verpakken, maar ook bijenkasten maken. We  vullen honingpotten voor de verkoop en zorgen samen voor het onderhoud van de imkerij en alles wat daarbij hoort. 

Kaarsen maken

Met de bijenwas die vrijkomt maken we originele, heerlijk geurende waskaarsen. We smelten bijenwas uit eigen imkerij of voor andere imkers.  We verkopen de kaarsen in de winkel op het landgoed of op markten. Wie het leuk vindt kan helpen bij de verkoop.

De tuinen 

De tuinen en paden rondom de imkerij vragen bijzondere aandacht. In een drachtplantentuin kweken we planten en bloemen waar bijen graag op zitten. We houden de groente- en fruittuinen bij en rapen walnoten en hazelnoten om te verwerken in de honing of in notenolie.

Gasten ontvangen

Op de imkerij verzorgen we vanaf april 2011 ook workshops en kinderfeestjes. Je kunt hierin een actieve rol spelen door te helpen bij de begeleiding of zelf rondleidingen te verzorgen. Zo maak je ook anderen enthousiast voor ons mooie werk!  

Past De Zorgimkerij ook bij jou? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je er graag meer over.

Realisatie door: Raak ICT