Ben jij er ook Bij?

Werk genoeg op De Zorgimkerij!

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden op De Zorgimkerij een fijne werkplek.
Je kunt binnen en buiten werken, de Zorgimkerij ligt op een mooie plek midden in de natuur. Afwisselend en elk seizoen weer anders. In en rondom de imkerij is er van alles te doen; we zoeken samen naar een activiteit die bij jou past!

Als je in de winkel werkt, ben je natuurlijk vriendelijk tegen de klanten. Je vindt het leuk om een praatje te maken en over de producten te vertellen. Bij het winkelwerk hoort ook het bijhouden en schoonhouden van de voorraad, stickeren, de kassa bedienen en de spullen mooi inpakken.

We werken zelf niet met de bijen maar we helpen onze huisimker en andere imkers met het werk wat er bij komt kijken. O.a. het smelten en schoonmaken van de honingramen. Het verwerken van de was waar we bijvoorbeeld bijenwaskaarsen maken die we weer verkopen in onze winkel

Daarnaast maken we zelf wilde bijenkastjes. Ook kraken we noten, waar notenolie van gemaakt wordt. We vullen honing af en zorgen samen voor het onderhoud van de imkerij en alles wat daarbij hoort.

In onze productieruimte De Els ‘mutsen’ en etiketteren we potjes met honing, jam en chutney voor Heerlijkheid Mariënwaerdt. We pakken ze in en ze gaan op transport. Deze biologische lekkernijen worden verkocht in onze eigen winkel, de landgoedwinkel en door het hele land.

De tuin en paden rondom de imkerij vragen bijzondere aandacht. In een drachtplantentuin staan kleurige planten en bloemen waar bijen graag op vliegen. We rapen walnoten en hazelnoten en laten daar notenolie van persen.

Realisatie door: Raak ICT