De Zorgimkerij, ligt op het prachtige Heerlijkheid Mariënwaerdt, een landgoed van 900 hectare in de Betuwe, gelegen in de kom van de rivier de Linge, tussen Beesd en Tricht. Mariënwaerdt wordt ook wel het openluchtmuseum van het rivierengebied genoemd. Het is een agrarisch natuurgebied met uitgestrekte akkers, boomgaarden, bossen en weilanden. Langs de beroemde Appeldijk staan oude hoogstam-appelbomen die in de lente een zee van bloesem geven. Andere dijken en lanen tellen honderden walnotenbomen.

In een van de oude boerderijen ‘De Lage Sluis’ aan de Notendijk vindt u De Zorgimkerij. U bent  er van harte welkom! Onze medewerkers laten u met trots de imkerij zien en vertellen u graag over hun werk.

In de winkel verkopen we zelfgemaakte spullen zoals wilde bijenkastjes, prachtige windlichten en waskaarsen maar ook cadeautjes als heerlijk geurende zeepjes, honingbier en –wijn. Verder vindt u bij ons jams en chutneys van het Landgoed, en natuurlijk diverse soorten honing, waaronder die van onze huisimker.
Eén van onze vaste werkzaamheden is het rapen en kraken van noten, waar natuurlijke notenolie van geperst wordt.
 
Tenslotte knappen we kleine meubels op, in opdracht of voor de verkoop in onze winkel.


In onze productieruimte De Els ‘mutsen’ en etiketteren we potjes met honing, jam en chutney voor Heerlijkheid Mariënwaerdt. We pakken ze in en ze gaan op transport. Deze biologische lekkernijen worden verkocht in onze eigen winkel, de landgoedwinkel en door het hele land.

In onze drachtplantentuin staan
 planten en bloemen waar de bijen graag op vliegen. U bent van harte welkom om hier een bezoek te brengen en te genieten van deze kleurenpracht.

Realisatie door: Raak ICT